Woensdag Zwemploeg binnen gekomen email 20062018

Hierbij een binnen gekomen email bericht van Sharda Somer die in de woensdag groep zwemt

Mijn Dunya
Sinds enkele maanden zwem ik elke woensdagochtend met mijn Dunya-vriendinnen. Eerst wilde ik niet gaan zwemmen, want het water was te nat (eigenlijk verbloemde ik met deze grap mijn smetvrees). Maar, een lieve vriendin heeft mij drie weken lang overgehaald om mee te doen en ik vind het superheerlijk!
Ik moet zeggen dat ik al vanaf het weekend hiernaar uitkijk. Dinsdagavond is mijn zwem tas al ingepakt! Woensdag is het een feest om iedereen te zien en te spreken. Al pratend trek ik drie kwartier banen en dat voel je niet eens. Daarna is er een half uur aquarobic waarbij alle grote spieren extra getraind worden. En als kers op de taart is er nog een half uur lekker liggen in het bubble bad.
Ik doe ook altijd even de glijbaan, want dan voel ik mij weer een meisje van zes.
Na al het gespetter en gespater, drinken we gezellig nog wat met elkaar. Dit alles maakt dat ik de rest van de week weer aan kan.
Mijn hoofd is leeg, ik ben Zen en door het sociale netwerk van mijn Dunya-vriendinnen via de Whats app heb ik ook nog de rest van de week contact met hen.
De Dunya-vriendinnen delen letterlijk ook veel met elkaar. Iemand heeft een blikje verf over en geeft het weg. Weer een ander had een fietstas nodig en de volgende week kwamen er fietstassen. Dan delen we weer recepten met elkaar en ook waar de aanbiedingen zijn.
Door Dunya is mijn leven verrijkt. En natuurlijk doen we ook meer dan zwemmen alleen. Er worden dagtripjes gemaakt, zoals naar de Japanse tuin, een dagtocht naar Maasmechelen, een dagje sauna. Wat ook heel bijzonder is, is dat Stichting Dunya Nederland wat terugdoet voor de maatschappij. Ouderen worden actief bezocht zodat ze een leuke dag hebben en zich minder eenzaam voelen.
Eigenlijk kan ik nog wel 5 blaadjes volschrijven, maar mijn enthousiasme zou je een keer moeten zien, dat kan ik niet met woorden beschrijven wat het zwemmen voor mijn Dunya voor mij betekent!!!

Sharda Somer