Praveen Film Studio

In gesprek met.. Rakesh Lachmon
Rakesh (44) is geen onbekende in de Hindoestaanse wedding scene. In 2012 startte hij zijn eigen bedrijf, genaamd Praveen Film studio.
Na 10 succesvolle jaren in de ICT gewerkt te hebben, werd het tijd om voor zichzelf te beginnen. In zijn jonge jaren wist hij al dat de videocamera zijn beste vriend was. Met zijn creatieve skills heeft hij uiteindelijk van zijn passie zijn werk gemaakt.

Naast Praveen Film Studio heeft Rakesh ook nog zijn eigen webshop genaamd, vivaah.nl. Deze krijgt weer een spectaculaire comeback. Rakesh maakt nu een bewuste keuze om de juiste balans te creëren én prioriteit te stellen in zijn drukke leven. Wedding videografie is hij daarom enigszins aan het afbouwen. “Weekenden zie ik mijn familie en vrienden zelden, ik mis een hoop quality time door mijn hectische baan als wedding videograaf”, aldus Rakesh. Het spirituele helpt hem bij het maken van de gebalanceerde keuzes in het leven. Dat is ook de reden dat hij is gestart met Shakti Gyaan. Dat Rakesh geen 9 tot 5 mentaliteit heeft is een feit! 

Wat hij vindt van de Hindoestaanse wedding scene?
Prachtig. “Ik houd echt van mijn bruidsparen” zegt Rakesh vol overtuiging. “Ik denk met ze mee, ik voel met ze mee, we worden één team”.
De mooiste dag van hun leven probeert hij op een unieke manier vast te leggen. Dit zie ik ook terug in de fragmenten op zijn Facebookpagina Praveen Film Studio. Rakesh heeft vertrouwen in zijn kennen en kunnen, blijkt tijdens een goed gesprek. Door zijn zelfvertrouwen, creativiteit en inlevingsvermogen is hij uniek in zijn vak. Hij ziet geen concurrentie. Zijn liefde voor zijn vak is zichtbaar aanwezig. Ook zijn liefde voor het spirituele is voelbaar aanwezig. Wat een positieve vibe tijdens dit gesprek!
Rakesh geeft aan dat het goed voelde om iets te doen aan sewa in Nederland. In Suriname doet hij al consequent aan sewa voor jongeren. Daarom support hij Stichting Dunya Nederland dit jaar met liefde voor ouderen.

We gaan op diverse vlakken nog veel horen van Rakesh!

Auteur Rishmie Chotkan (Secretaris)