Advocatenkantoor Baldew “Gelijke kansen voor een ieder”

Deze leuze is de rode draad in het leven van Nanda Baldew, familie- en strafrechtadvocaat in Den Haag. Een blik op haar LinkedIn profiel vertelt me dat ze gespecialiseerd is in Familie en strafrechtzaken en dat ze een eervolle vermelding heeft op besteadvokaat.nlEen goedlachse vrouw ontvangt ons in haar werkkamer aan de Oostergosingel. Haar toga siert een paspop in de hoek van de kamer en aan de muur een groot portret van Ganesha, God van kennis en wijsheid en hij die hindernissen weg neemt….En die hindernissen, daar kan ze over meepraten.
Als 11-jarig meisje, oudste uit het gezin van drie kinderen en geboren in Commewijne, kwam Nanda op 31 december 1979 naar Nederland met haar ouders. Moest dus in NL nog een deel van haar lagere school afmaken. Dat viel niet mee….Nanda haar ogen fonkelen als ik vraag wat haar drijft in het leven. Ze staat het liefst dichtbij kwetsbare mensen om vandaaruit te kunnen helpen. Haar betrokkenheid bij vrouwenwerk en kinderen is altijd groot geweest. Ík heb er problemen mee dat vrouwen gestigmatiseerd worden”
Het valt me op dat, hoe kan het ook anders, Nanda een duidelijke visie heeft over recht en gelijkheid. Onrecht maakt haar strijdbaar. En daar heeft ze haar motivatie voor de advocatuur uit gehaald. “het valt niet mee om te moeten ervaren dat mannen je als een bedreiging zien” Als mens heeft ze zelf veel gestreden tegen onrecht en ongelijkheid. In diverse forums was ze vertegenwoordigd zoals de stichting die gendervraagstukken behandelt.

Haar passie voor literatuur en kunst dankt zij aan haar vader, schrijver en dichter waar ze veel van heeft geleerd. Spiritualiteit en schrijven boeien haar maar jammer genoeg is daar weinig tijd voor in haar drukke bestaan. Toch staat Nanda merkbaar anders in het leven dan twee jaar geleden, zegt ze zelf. Dat kan ik alleen maar beamen….
Omdat Nanda vanaf de start van Dunya betrokken is bij het goede doel ben ik benieuwd naar haar motivatie daarvoor. “De pijn die deze generatie vrouwen ervaren hebben in hun leven, wil ik graag enigszins proberen te verlichten door mijn bijdrage aan de kerstbrodenactie” Zij steunt het werk van Dunya volledig en is ook zeer verheugd dat de Stichting inmiddels Anbi-gecertificeerd is. Een mooie stap in de goede richting….

In gesprek met Mr.Nanda Baldew op donderdag 29 november 2018
Auteur: L.S.Baboelal-Thakoer