Brian’s Onderhoudsbedrijf

In gesprek met Brian Ilahibaks (32) van Brian’s Onderhoudsbedrijf.

Het is een gesprek vol herinneringen van 20 jaar geleden! Toen waren we klasgenootjes en nu.. nu zijn we beide ondernemers, ieder op ons eigen manier.
Brian ken ik onder een andere naam en zo voeren we het gesprek, ouderwets en vertrouwd. Een mooi gesprek waarna ik me besef hoe we zijn gegroeid in alle opzichten (en gelukkig maar!).

Brian is een hardwerkende vader. Sinds zijn 21ste is hij gestart als zelfstandig ondernemer en heeft hij 3 werknemers vast in dienst. Hij is niet vies van hard werken en hij heeft geen 9 tot 5 mentaliteit. Tussendoor grappen we nog even over het harde werken op school. Dat was niet zijn sterkste vak! De afgelopen tijd is Brian vanwege privé situatie tot nieuwe inzichten gekomen. Hierdoor is hij andere stappen gaan zetten, werk gerelateerd en privé. Hij creëert kansen om zichzelf beter in zijn kracht te zetten en dat lukt goed. Zijn zoontje van 2,5 jaar is zijn drive achter zijn onderneming. Hij hoopt dat het in de toekomst een vader op zoon onderneming word. Op diezelfde manier is Brian ook ooit begonnen. Vanaf zijn 16de hielp hij zijn vader die net zo handig was. Brian zocht enkele jaren later meer uitdaging en heeft toen een eigen weg ingeslagen.

“Om jezelf te onderscheiden moet je blijven vernieuwen” voegt hij toe. Als jonge ondernemer kan Brian zich goed inleven in de wensen en behoeftes van de aanvrager. “De mode en style van nu is anders als 10 jaar terug. Ook in de technologische ontwikkelingen moet je mee bewegen als aannemer. Doordat ik dit vanuit mijn inlevingsvermogen én creatieve kant goed kan, bestempel ik mezelf als een succesvolle ondernemer” Dat blijkt ook uit het feit dat hij voor 2019 volgeboekt is.

“Uw droom is onze klus” – Brian Ilahibaks

Kwaliteit heeft hij hoog in het vaandel staan. Zijn werk is dan ook gedetailleerd tot aan de fijnste hoekjes. Op dit moment krijgt hij voornamelijk opdrachten vanuit projectontwikkelaars én vastgoed ketens. Hij sluit particuliere aanvragen niet uit.

Een mooie afsluiter voor 2018 is een opdracht vanuit een grote keukenleverancier. Zij hebben gevraagd om voor het komend jaar alle keukeninstallaties te doen in heel Nederland. Ik ben een trotste ex-klasgenoot van Brian. Als ik hoor hoe gedreven hij zijn onderneming tot een hoger niveau tilt, krijg ik een smile van oor tot oor. Zal het hebben bijgedragen dat hij tijdens examens bij mij mocht afkijken? 🙂 Volgens hem hoef je geen diploma te hebben om een succesvolle ondernemer te zijn. Ben jij het met hem eens?

Brian beloofd mij een brug te bouwen tussen jong en oud. Zijn eerste stap is dan ook gezet. Zijn bijdragen aan de kerstbroden actie van Stichting Dunya Nederland 2018.

Auteur: Rishmie Chotkan