Aftrap 10e Kerstbrodenactie op 12122018

Voor de 10e keer op rij organiseert Stichting Dunya Nederland een kerstbrodenactie om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Wethouder Parbhudayal opende de actie vandaag in WZH Transvaal.

Als aftrap werd een kerstbrood van ruim 3.10 meter aangesneden, een recordlengte! Ouderen van Woonzorg- en Ontmoetingscentrum WZH Transvaal genoten van het kerstbrood met Surinaamse twist. Het staat symbool voor samen zijn, geborgenheid en warmte zo vlak voor de kerst.

De komende dagen delen vrijwilligers van Stichting Dunya Nederland meer dan 2000 Surinaamse kerstbroden uit aan veelal alleenstaande Haagse en Rotterdamse ouderen. Dit laat ouderen die zich weleens eenzaam voelen zien dat ze er niet alleen voor staan. Zo’n 20 lokale ondernemers sponsoren de actie.

Voor haar inzet de afgelopen 10 jaar overhandigde de wethouder initiatiefneemster Lucia Baboelal een onderscheiding namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag.